Tips!

We geven graag enkele tips voor een veiligere werkomgeving. Een aantal standaard beveiligingszaken kan je namelijk eenvoudig zelf doen.

 • Zorg voor veilige wachtwoorden. Dat wil zeggen, minimum 9 karakters en geen vaste patronen. Geen dagen van de week, maand, namen van personen, enz.

 • User training, user training en user training. Hou op regelmatige basis een korte stand-up meeting met je medewerkers per team. Duid op het belang van het niet klikken op bijlagen of links in mails waarvan ze niet 100% zeker zijn. Leer hen eerst met de muis over de link te gaan en te letten op de inhoud van de link. Bij twijfel, contacteer de verzender van de mail om na te vragen.

 • Geef onder geen voorwaarde je login gegevens in op een website die je niet kent. Ziet de website er vertrouwelijk uit? Let zeker op de link in de balk bovenaan je browser. Heb je een login scherm voor Office 365, maar zie je in de link bovenaan andere dingen staan? Geef dan geen password in.

 • Twijfel je over een link in een mail? Stuur die dan niet rond naar 'tig collega's om te vragen of het een echte mail is. Zo vergroot je alleen het risico dat iemand er toch op klikt.

Wat is een security audit?

Heb je vragen over de beveiliging van je server? Je PC's en laptops? Of hebben je werknemers mail en documenten van de firma op hun smartphone en ben je niet zeker of dat wel een goed idee is?

Is er een antivirus op alle clients met centraal beheer? Ziet iemand na of er virusmeldingen zijn? Wordt er nagezien of die antivirus welk op alle computers actief staat? Of die up-to-date is?

Is er een dagelijkse of wekelijkse backup? Wie ziet die na? Is die voldoende afgeschermd van de server zodat bij virussen de backup intact blijft? En wat bij diefstal? Zijn de gegevens op die backup schijf voldoende afgeschermd?

Het pasword van mijn mailbox werd gestolen. Moet ik dat aangeven bij de privacycommissie voor de GDPR wetgeving?

Wie kent de wachtwoorden van mijn medewerkers? Iedereen kent iedereen zijn/haar wachtwoord? Is er een beheersysteem waar alle wachtwoorden op een veilige manier opgeslagen worden? Of staan wachtwoorden in een Word document op mijn computer? Of in mijn notitieboekje in de schuif van mijn bureau?

Wie verandert het password van de wifi van kantoor als er werknemers uit dienst gaan?

Om je op weg te zetten naar een veiligere IT infrastructuur en je een basis inzicht te geven in de huidige situatie doen we graag volledig vrijblijvend en kosteloos een security audit bij je op kantoor. Eén van onze security experten komt bij je langs en bezorgt je nadien een basis rapport met zijn bevindingen.


 

Wat kost me dat?

 • geen kosten

 • geen verplichtingen

 • je ontvangt een basis rapport met aanbevelingen waar je wel of niks mee doet, all up to you

Op basis van de uitkomst van het basis rapport kan je indien gewenst achteraf opteren voor een uitgebreid rapport. Kostprijs hiervan is afhankelijk van de grootte van je firma..

 

 

Contacteer ons
Je gegevens worden enkel gebruikt om je contactaanvraag te behandelen. Je zal niet opgenomen worden in een mailinglist.

Boerenkrijglaan 81

2260 WESTERLO
014 39 19 70

maandag tot vrijdag

9:00 - 12:00 en 13:00 - 17:00

 • +32 14 39 19 70
 • info@driezenit.be
 • LinkedIN
 • Twitter
 • Remote support

Klik hier voor onze servicedesk

© 2019 Driezen IT