KMO in the cloud

Met de KMO in the cloud formule beschik je over een server die draait in een beveiligd datacenter en altijd beschikbaar is. Typisch gebruik van deze servers zijn het werken met administratie, boekhoud of logistieke pakketten en natuurlijk de onvermijdelijke Office programma's, Word en Excel. In plaats van een server lokaal op kantoor te plaatsen, log je gewoon via internet in op je server in the cloud. Hiervoor betaal je een maandelijks bedrag waarin alles vervat zit. Duidelijk, eenvoudig en makkelijk aanpasbaar om mee te groeien met je bedrijf. Onze servers in the cloud draaien in zeer performante en betrouwbare datacenters in Europa.

 

 

 

 

 

 

 

Inloggen doe je gewoon via je browser (Internet Explorer, Edge, Firefox, Chrome en Safari compatible). Je hebt dan de beschikking over je persoonlijke bureaublad, documenten, Office toepassingen en mail. Uiteraard is er ook een gezamenlijke netwerk schijf beschikbaar met indien gewenst specifieke rechten per gebruiker.

Voordelen :

  • Flexibel en remote werken eenvoudig, veilig en betrouwbaar!

  • Een vaste, gekende kost per gebruiker per maand.

  • Alle onderhoud, support en backups inbegrepen.

Wil je dit graag eens in de praktijk zien? Weet je niet of dit voor jouw firma al dan niet interessant is? Contacteer ons, laat ons weten hoe je momenteel werkt en hoe je zou willen werken en we doen je vrijblijvend een op maat gemaakt voorstel! Geen verplichtingen, geen kosten, maar hopelijk wel interessante input en misschien de start van cloud gebaseerd werken.

uptime van onze cloud servers in %

Werken in de cloud

Cloudcomputingservices klinken ideaal voor bedrijven van elke omvang. Minimale kosten vooraf, een kostenstructuur waarbij u betaalt voor wat u gebruikt, flexibele toegang tot software en gegevens en de verwachting dat de cloudleverancier een groot deel van de details en dure IT-onderdelen op zich zal nemen.

 

Met cloudservices zijn toepassingen die ooit uitsluitend bereikbaar waren voor grote organisaties (zoals CRM, salesmanagement, software voor contactenbeheer en gespreksregistratie), beschikbaar voor alle bedrijven, van een tweepersoonsbedrijf tot een onderneming die 20 miljoen waard is. Een van de grootste voordelen van Microsoft Office 365 is bijvoorbeeld dat het vrijwel overal toegang biedt tot bekende Microsoft Office-programma´s, en dat het daar gemakkelijk te beheren zakelijke IT-services aan toevoegt: een compleet kantoor in de cloud.

 

Ondanks de zichtbare voordelen vragen sommige groeiende bedrijven zich af hoe ze de juiste cloudtoepassingen kunnen kiezen, hoe ze daar het beste gebruik van kunnen maken en of hun gegevens wel echt veilig zijn in de cloud. Hieronder volgen enkele belangrijke basisfeiten die u moet kennen, en vragen die u een cloudserviceprovider zou moeten stellen voordat u de cloud instapt.

Wat is cloudcomputing precies?

Simpel gezegd is cloudcomputing het gebruik van computerservices via internet. In plaats van programma´s op een computer te installeren, kunnen mensen bijvoorbeeld toepassingen rechtstreeks vanaf een website uitvoeren. Hetzelfde geldt voor gegevensopslag. In plaats van mappen vol met belangrijk werk op uw pc te bewaren, kunt u de informatie extern en online ¨in de cloud¨ opslaan. Dat betekent dat de gegevens worden opgeslagen op een externe server waartoe u vanaf elke computer en vrijwel elke locatie toegang hebt.

 

Waarom zou ik het moeten gebruiken

Cloudcomputing en opslag in de cloud is efficiënter en biedt u enige beveiliging wanneer u geen toegang meer hebt tot de bestanden op uw computer. Met cloudcomputing kunt u zo veel of zo weinig gegevens opslaan als u nodig hebt. Meestal betaalt u voor wat u gebruikt. Dat betekent dat u uw eigen hardware niet hoeft te upgraden en dat u kunt blijven opslaan en werken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over beperkingen.

Welke cloudtoepassingen zijn geschikt voor mijn bedrijf?

Elk bedrijf heeft andere behoeften en mogelijke gebruiksdoelen voor cloudtoepassingen. U moet de juiste service voor uw bedrijf kiezen. Kunnen cloudtoepassingen worden geïntegreerd met uw bestaande oplossingen, zoals uw huidige telefoonsysteem en -toestellen, uw bestaande e-mail- en bedrijfssoftware, enzovoort. Vooraleer over te stappen op cloudtoepassingen dient nagezien te worden of alle apparatuur ervoor voorzien is. Welke IT apparatuur staat er reeds in uw bedrijf? En kan die blijven dienen? Is een hybride oplossing mogelijk interessant? Overleg met specialisten is hier zeker aangewezen om tot de meest ideale oplossing te komen.

Welke ondersteuning bieden de cloudservices?

U kunt binnen een dag overstappen op cloudservices en ze meteen in gebruik nemen, maar een professionele helpdesk die u kan ondersteunen bij de implementatie en de eerste periode van het gebruik is hier van essentieel belang. Hoewel de meeste software heel intuïtief is, hebt u altijd vragen over hoe u de apps het beste kunt gebruiken. Er zijn ook altijd aanloopproblemen tijdens de leerperiode. Het doel van cloudcomputing is om u zoveel mogelijk zorgen te besparen over de ondersteuning en het beheer van IT. Een goeie helpdesk zorgt voor ervoor dat de nieuwe service niet alleen meer draagvlak heeft bij uw medewerkers, maar ze krijgen ook meer zelfvertrouwen bij het werken met de cloudapps zodat uw bedrijf ze optimaal kan gebruiken.

Welke voorwaarden moeten in ieder geval gelden?

Bieden de cloud toepassingen de flexibiliteit om nieuwe gebruikers toe te voegen of minder services te gebruiken, en om indien nodig toepassingsmodules en -functies aan te passen? Uw behoeften kunnen niet alleen groter maar ook kleiner worden: het is belangrijk daarop te kunnen inspringen. Net zoals ook de kwaliteit van de services belangrijk is en de serviceovereenkomsten die de leverancier biedt. Kunnen ze vertellen wie uw zakelijke gegevens host? Wordt er een bepaald niveau gegarandeerd voor de beschikbaarheid en uptime van de toepassing? Cloudapps zijn minder gevoelig voor server- of stroomstoringen, omdat de software en gegevens worden gehost in professionele, veilige datacentres waar voortdurend back-ups worden gemaakt. Toch is het goed om te weten waar uw gegevens zich bevinden en welk prestatie- en toegangsniveau de cloudhosting biedt. Microsoft biedt hier de nodige service en kwaliteit. Heb je hierover meer vragen, of vragen ivm de privacy, aarzel niet ons te contacteren. We vertellen je er graag meer over.

Hoe veilig is de cloud?

Hoe veilig is de cloudservice die u wilt implementeren? Bedrijven kunnen het zich niet veroorloven om gegevens kwijt te raken of het slachtoffer te waren van malwareaanvallen. In het algemeen geldt dat cloudtoepassingen veiliger zijn dan lokale IT, omdat de infrastructuur minder toegankelijk is voor kwaadwillende werknemers of Trojaanse infecties. Uw gegevens zijn waarschijnlijk dus veiliger in de cloud.

Contacteer ons
Je gegevens worden enkel gebruikt om je contactaanvraag te behandelen. Je zal niet opgenomen worden in een mailinglist.

Boerenkrijglaan 81

2260 WESTERLO
014 39 19 70

maandag tot vrijdag

9:00 - 12:00 en 13:00 - 17:00

  • +32 14 39 19 70
  • info@driezenit.be
  • LinkedIN
  • Twitter
  • Remote support

Klik hier voor onze servicedesk

© 2019 Driezen IT